logo

Kerstin Gabrielsson

Kerstin Gabrielsson har examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har även studier i Jo Estills pedagogik (Estill Training Certificate 2008) varifrån hon hämtar inspiration till sin undervisning. Hon är väl förtrogen med sångpedagogen Catrine Sadolins speciella ”röstsystem” vars sångpedagogiska kurser hon har deltagit i. Kerstin Gabrielsson är fr.o.m. 1998 anställd vid SMI och ansvarar för sångutbildning med jazz- och popinriktning. Hon undervisar även som sångpedagog på Kulturama och fr.o.m. 2007 på Stadsteatern i Stockholm. Hon har även undervisat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

CD:n ”Love’s Philosophy”, där hon är kompositör till det mesta av låtmaterialet, har bidragit till att göra henne mer känd som sångerska. Kerstin har turnerat med bl.a. Lisa Nilsson och körat på flera kända artisters inspelningar bl.a. Eagle Eye Cherry. Kerstin Gabrielsson var tidigt ute med att utveckla en speciellt inriktad sångmetodik för jazz- och pop-sång. 2012 kom hennes sångbok ”Sångövning” (Killar/Tjejer), vilken snabbt blev mycket uppskattad av både elever och sångpedagoger. I den finns samlade sångövningar för den nya metodik som hon har arbetat fram och praktiserat i 20 år.

Sångövning Tjejer/Killar inkl 2 CD av Kerstin Gabrielsson

Ur en recension av boken: ”Boken är mycket inspirerande, personlig och generös precis som Kerstin själv. Det pedagogiska upplägget ger dessutom en djupare konstnärlig kvalitet. En kvalitet som hjälper sångaren att få tillgång till sitt eget musikaliska uttryck och som förhöjer och stärker upplevelsen av sig själv som kreativ sångare. Den är ett måste för alla oss som sjunger.”

Jag fascineras av sång och sångröstens unika möjligheter att förmedla känslor och budskap som ofta når längre än det enkla talade, skrivna ordet. Som sångpedagog har jag varit verksam i över 20 år och än längre som jazzsångerska och improvisatör. Mina elever är allt ifrån ungdomar med en stark lust att sjunga, till de som kanske redan studerar här på SMI, till proffs som valt att leva med sången som yrke. Då vi möts på en sånglektion tränar vi inte bara röstteknik utan också frasering, gehör, tajming, uttryck osv i olika genrer: visa, pop, latin, rock, soul, jazz. Vi har tillsammans en ”verkstad” där alla sångstudenterna i gruppen, i undervisningen, bidrar med sin egen unika röst och sitt musikaliska uttryck i vårt utforskande av sångens möjligheter. Känn dig välkommen att söka någon av våra fantastiska musikutbildningar här på SMI! Här vill vi utbilda dig till en kreativ, inkännande och kunnig pedagog i toppklass, och det på en Musikhögskola där du själv dessutom ges chansen och stimuleras att nå ännu längre både musikaliskt och konstnärligt! Jag ser framemot ett samarbete med dig och din röst. Jag hoppas att vi ses i vår!

Sång (jazz, pop)

Lärare huvudinstrument, sångerska, kompositör, ackompanjatör

Kontakt:

kerstin.gabrielsson@smi.se

Diskografi:

Love’s Philosophy (Roscoe Music) Hon har en fantastisk röst med stort omfång, klassiskt vacker, välmodulerad och skolad utan att tappa kontakten med sin ursprunglighet. Den lämnar ett avtryck, eller ett ljudminne av varm äkthet. - Nerikes Allehanda

mn