logo

Jimmy Wahlsteen

Jimmy Wahlsteen undervisar på stålsträngad gitarr. Samtidigt har han spelat och turnérat, både i Sverige och internationellt, med gitarrister som Tommy Emanuel, Don Ross och Jon Gomm. Han har också medverkat som Kapellmästare i flertalet TV-produktioner, som t.ex. ”Sing Along”, ”Flygande Mattan” och ”Idol”, men är också mycket efterfrågad som gitarrist av andra artister, bland andra Carola, Anna Sahlene, Nordman och Brooke Miller.

Min passion är akustiskt gitarrspel. Jag drivs av att skapa fin musik, som tillsammans med kreativitet och samspel lärare-elev tar den centrala platsen i min undervisning. Om du delar min starka passion för gitarrspelande, Sök hit! En högskole- eller kandidatexamen med profil gitarr ger dig förmånen att, liksom jag, kunna kombinera ett givande och intressant jobb som musikpedagog med en egen karriär. Känn också hur viktig just du som gitarrist är, för att den musikundervisning som idag finns till barn, ungdomar och vuxna i Sverige, ska bevaras, fortsätta att utvecklas. Och även expandera! Till dess vi ses vid ansökningsproven här på SMI, en kort beskrivning av den gitarrpedagogik jag utvecklat som min personliga:

”Drivkraften i min undervisning syftar alltid till att skapa fin musik. Den moderna ”Finger Style”-genren bjuder på många finesser som bidrar till att den akustiska gitarren är ett i det närmaste komplett instrument ur både kompositions– och underhållningssynpunkt. Jag inspirerar eleverna och medmusikanterna till ett kreativt gitarrspel och lust till att fortsätta utveckla instrumentets alla möjligheter. Oavsett om vi övar teknik eller teori så tillämpar vi det praktiskt men även musikaliskt! Alla moment i undervisningen förankras i musik och samspel där resultatet alltid värderas efter dess musikaliska kvalité snarare än efter studentens tekniska färdigheter.”

På min blogg: http://jimmywahlsteen.wordpress.com/ kan du följa mig, mitt i livet, som gitarrpedagog och artist. Välkommen! (Där hittar du också exakt releasedatum för min nästa CD, info/datum om mina kommande konserter/turnéer och kan ta del av historien om hur min låt ”Rapid Eye Moment” blev till.

Akustisk gitarr (stålsträngad)

Lärare huvudinstrument, musiker

Kontakt:

jimmy@netone.se

Hemsida

http://jimmywahlste...

Diskografi:
  • 181song (Candyrat Records)
  • All time high (Candyrat Records)
  • No Strings Attached (Candyrat Records)
Video:

http://www.youtube.com...

mn