logo

Bo Rosenkull

Bo Rosenkull är verksam som sångpedagog vid SMI, där han är lektor i sång- och sångmetodik. Han är lektor i musikdramatisk gestaltning med inriktning sång på Högskolan för Scen och Musik (HSM) i Göteborg samt undervisar även på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm i sångmetodik. Tidigare har han undervisat på Birkagårdens folkhögskola, Kulturama, Viktor Rydberg gymnasium, Värmdö Musikklasser och Operahögskolan i Stockholm. Han bedriver även privat sångundervisning i sin egen studio.

Bo Rosenkull har fått sin utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Göteborg samt vid Teater- och Operahögskolan (Scenskolan) i Göteborg. Han har studerat på musiklärar-, musiker- och sångpedagoglinjen resp. operaprogrammet. Dessförinnan har han avlagt kantors- och organistexamen.

Efter examen har Bo vidareutbildat sig genom kurser och privata sånglektioner för: Richard Miller (Mozarteum i Salzburg), Oren Brown (New York), David Harper (London), Dan Marek (New York), Jonathan Papp (London) samt för flera svenska sångpedagoger. Han har dessutom vidareutbildning i populärmusikaliska genrer, bl.a med flera kurser i Estill Voice Training.

Som operasångare har Bo erfarenhet från många olika operahus. Bl.a. har han sjungit Björn i "Väntarna" (L J Werle), Pelle i "Mästerkatten" (S. Björklund) samt Morales i "Carmen" på Kungliga Operan och på Folkoperan Escamillo i "Carmen", Leander i "Kärleken till de tre apelsinerna", Masetto i "Don Giovanni", Axel von Fersen i "Marie-Antoinette", Schaunard i "La Bohème" och Marco i "Gianni Schicchi". På hans website: www.borosenkull.se kan man lyssna på några av hans inspelningar: ”Fattig bonddräng”, ”Nulla! Silenzio!”, ”Gleich öffnet sich der Erde Schoss” och ”Vous qui faites l’endormie”.

Sång

Profilansvarig lärare, operasångare, romanssångare, kyrkosångare och kantor

Kontakt:

bo.rosenkull@comhem.se

Hemsida

www.borosenkull.se

mn